Parerea pacientilor

 

Tratamentul cu sonde


Eu sunt Ana, am 51 de ani si m-am nascut cu spina bifida.

 

Am reusit sa duc o viata normala, pana la varsta de 24 de ani, fara a prezenta nici un simptom. Facand analize in timpul sarcinii, am descoperit o infectie urinara. Dupa nasterea copilului, am facut nenumarate tratamente cu antibiotice. Infectia disparea pentru ca mai apoi, in timp scurt, sa reapara.

Incepusem sa urinez din ce in ce mai putin, ca la un timp scurt sa imi reapara senzatia de a urina. Aveam crize de colica renala, una dupa alta, cu febra mare, fara sa ma pot ridica din pat. In aceasta perioadat tonusul meu era extrem de scazut, nu puteam sustine o viata normala, nici acasa si nici la serviciu. Intr-o stare de disperare, cand toti doctorii ma tratau cu antibitoice care evident nu isi atingeau scopul (faceam crize succesive de pielonefrita), m-am hotarat sa merg la spitalul Fundeni, unde medicii m-au ascultat, m-au consultat, mi-au facut analizele de rigoare si s-a ajuns la concluzia ca singura solutie pentru mine ar fi sa ma autosondez.

Aveam 36 de ani. Am acceptat cu greu aceasta situatie, dar nu aveam de ales si, incet incet am inceput autosondarea, la inceput de 2 ori pe zi, apoi de 3 si pana la 5-6 ori pe zi. In scurt timp, crizele de febra si rau au inceput sa imi treaca si cu fiecare zi ma simteam tot  mai bine. Procedeul mi se parea atat de normal si pentru faptul ca in fiecare zi ma simteam tot mai bine, am inceput sa imi recapat culoarea unui om sanatos. Viata mea a revenit la normal din toate punctele de vedere, cu fiecare zi si apoi cu fiecare an care trecea.

Anul acesta s-au implinit 15 ani de cand folosesc sondele si ma simt un om cu mult mai normal in acest fel decat atunci cand urinam aproape normal si eram foarte bolnava, din cauza urinei care se strangea in vezica mea urinara si nu se evacua.

Cu ajutorul sondelor pe care le gasesc tot mai usor in ultimii ani, cu ajutorul medicilor care m-au incurajat si la care merg periodic la control, viata mea a intrat in normal. Ii sfatuiesc pe toti cei care sufera de aceasta tulburare sa nu stea pe ganduri si sa aiba curajul de a folosi aceasta metoda, chiar daca ea poate parea, cel putin la inceput, una extrema. Deoarece rezultatele sunt in beneficiul sanatarii Dumneavoastra.

 

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea problemelor de retentie urinara. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj