Investigatii retentia urinara

INVESTIGATIILE URODINAMICE

La o pacienta sau la pacientul cu retentie urinara este important de determinat cauza retentiei, adica daca exista un element de obstructie in evacuarea urinei, sau daca vezica urinara este cea afectata si nu mai poate “impinge” urina afara.

Probele urodinamice sunt capabile sa faca acest lucru.

Cea mai simpla proba este debitmetria. Se poate efectua atunci cind pacientul inca poate urina. Proba poate evalua/masura jetul urinar si stabili cu precizie semnificativa daca este vorba de obstructia uretrei. Nu da insa, decit date aproximative despre capacitatea de contractie a vezicii.

Cind este nevoie de a aprecia capacitatea de contractie a muschiului vezical sunt necesare cistometria si studiul debit presiune, probe care determina presiunile din vezica la umplere si golire a ei, lucru care se face cu ajutorul unui cateter subtire introdus in vezica.

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea problemelor de retentie urinara. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj