Programul Operational Sectorial “ Cresterea Competitivitatii Economice”

Programul Operational Sectorial “ Cresterea Competitivitatii Economice” –cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala

“Investitii pentru viitorul dumneavoastra”

SC GNOSIS EVOMED SRL, cu sediul in Otopeni, ILFOV, deruleaza incepand cu data de 01.08.2013, proiectul “Serviciu integrat de diagnostic multidisciplinar folosind platforme de telemedicina“, acronim MultiMED, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Educatiei Nationale în calitate de Organism Intermediar (OI).

Valoarea totala a proiectului este de 4.809.812 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 4.499.977 lei.

Proiectul se implementeaza la clinica medicala din str. Agricultori nr 116A, Bucuresti, sector 2, pe o durata de 26 de luni.

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea unui serviciu de diagnostic si tratament multidisciplinar de tip TELEMEDICINA.

Echipa proiectului este condusa de dr. Andrei MANU-MARIN, doctor in medicina si este constituita din specialisti reputati in domeniul medical si in inginerie IT.

Din implementarea protocolului multidisciplinar conceput in faza de cercetare a proiectului a rezultat un SISTEM DE TELEMEDICINA, denumit MultiMED, care permite realizarea si interpretarea analizelor si investigatiilor medicale la domiciliul pacientului, de catre o echipa multidisciplinara de medici specialisti, care se afla la distanta si care utilizeaza o aplicatie specializata ce ruleaza pe orice dispozitiv mobil pentru a vizualiza, interpreta si discuta rezultatele investigatiilor si analizelor medicale si pentru a stabili in consens un diagnostic si un tratament adecvat. Sistemul este alcatuit din : 8 echipaje de interventie mobile, 1 call center care programeaza si organizeaza actul medical si 1 echipa de medici .

Studiul solutiilor tehnice aplicate, rapoartele de cercetare –dezvoltare si cazuistica rezultata din fisele complexe de consult clinic intocmite pe 40 de pacienti in faza de dezvoltare si pe 50 de pacienti in etapa de comercializare a rezultatelor ( in curs de finalizare), precum si studiul de piata intocmit in domeniul telemedicinei, au atestat rezultatele scontate ale proiectului si anume:

  • un protocol medical multidisciplinar aprobat, care ofera un diagnostic rapid si complet unui pacient folosind o echipa multidisciplinara de medici care lucreaza simultan de la distanta asupra cazului in timp real, prin utilizarea de echipamente de telemedicina care sunt operate de un medic la domiciliul pacientului, datele fiind transmise si analizate permanent la un centru virtual de decizie (medic coordonator si echipa multidisciplinara)
  • introducerea pe piata a unui sistem de telemedicina certificat si autorizat, fiabil si modern  rezultat din implementarea protocolului
  • un numar de 8 noi locuri de munca pentru medicii tineri, ce se vor specializa astfel in domeniul de viitor al telemedicinei
  • o alternativa la actualul sistem medical romanesc, bazat pe acte medicale care nu se desfasoara la domiciliul pacientului decat limitat, prin intermediul medicilor de familie, care oricum nu au in dotare aparatura de investigatie portabila digitala propusa prin proiect si deci nu pot finaliza investigatia decat prin trimiteri catre spitale si laboratoare medicale specializate.

Incepand cu 2014, prototipul sistemului de telemedicina a fost prezentat la diferite evenimente interne si internationale, bucurandu-se de aprecieri semnificative. Astfel Gnosis Evomed a reusit sa adjudece la cea de-a 42 editie a Targului International de Inventica de la Geneva, premiul special al serviciului de urgenta si siguranta al orasului Geneva (echivalentul seviciului SMURD din Romania). La decernarea premiului a fost apreciata in mod deosebit contributia majora pe care o poate avea aceasta inventie la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor prin umplerea unui gol de servicii medicale pentru care exista cerere si care acum este partial satisfacuta de serviciile de urgenta medicala, care astfel sunt deturnate de la scopul lor de a salva vieti, consumand timp in deplasari la domicilu pentru solicitari ce nu intrunesc criteriile unei urgente medicale.

Pe plan national, aplicatiile pentru aceasta platforma sunt multiple, in primul rand pentru ca in Romania poate servi ca o completare la serviciile operatorilor publici sau privati de sanatate, in zonele in care clinicile lipsesc, sunt mici sau sunt slab dotate. O categorie aparte de pacienti o reprezinta persoanele greu deplasabile (precum batranii sau persoanele cu handicap locomotor) pentru care acest serviciu medical inovativ conduce la o crestere semnificativa a calitatii vietii.

Sistemul MultiMED poate fi considerat si o aplicatie de tip umanitar pentru tarile subdezvoltate unde infrastructura medicala lipseste cu desavarsire, unde nu exista bani pentru constructia de spitale si medicii sunt foarte putini. In astfel de cazuri, MultiMED poate aduce in acele zone, cu minim de investitie financiara si umana, medici specialisti care pot contribui de la distanta la stabilirea diagnosticelor.

Articol Redactat la 01.08.2015 (c) Gnosis Evomed SRL

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea problemelor de retentie urinara. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj